2.1.2011

HENKILÖKUVA: Tiina Varrio, 21

Outous kiehtoo

Sain inspiraation asuihini oudoista unista. En näe "tavallisia" unia, niissä aina tapahtuu jotain odottamatonta. Jollen muista mitä outoa olen yön aikana kokenut, niin vähintään niistä jää jäljelle tietty tunne. Tunne saattaa olla hyvinkin häiritsevä: onhan se piinaavaa kun ei voi tarkan muistelun avulla käsitellä untaan loppuun asti vaan pitää roikkua kummallisen tunteen varassa.

Revittelyä luvassa

Unimaisuutta asuihin tuo eläinperäisyys, sillä eläinpäiset hahmot ovat kulkeneet kanssani pitkään ja nyt on tilaisuus esitellä ne tarkemmin maailmalle. Olen käyttänyt materiaaleina hirven ja poron luuta ja pyrin luomaan niillä jotain häiritsevää. Vielä ei ole tarkkaan selvillä, mitä ja mihin minä esimerkiksi niitä kymmeniä hirven kylkiluita loppujen lopuksi lisään, mutta takaan että luovaa ongelmanratkaisua on tiedossa. Halusin muutenkin näiden asujen kanssa ottaa ilon irti ja tehdä jotain, jolla ei ole mitään tekemistä järjen kanssa. Mahtava tilaisuus revitellä!

Minun kolmasosa elämästäni on tällainen: outo ja jokseenkin häiritsevä. Uskon, ettei unimaailma ole puppua eivätkä unet tuulesta temmattua sontaa, jota mielemme kerää päivän mittaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti