2.1.2011

HENKILÖKUVA: Susanna Ketola, 20

Inspiraatio monipuolisuudesta

Inspiroiduin unen eri vaiheista, miten se ensin juuri nukahdettua on ihanaa pilvilinnoilla hyppelyä kunnes yhtäkkiä tajuankin olevani jossain aivan eri paikassa, ajassa ja outojen asioiden ympäröimänä. Uni muuttuu yhä oudommaksi kunnes se on jo pelottavaa, painajainen. Lähdin siis työstämään kolmea asua näihin teemoihin: hyvä uni, outo uni ja painajainen.

Hain hyvään uneen tunnelmaa materiaali- ja värivalinnoilla. Käytin valkoista pitsiä ja mintunvihreää satiinia. Outoon uneen lähdin yhdistelemään eri kuvioita, jotta lopputulos olisi sekava, ei kuitenkaan mauton. Tämän teeman asusta tuli hieman pariisilaisvaikutteinen - väriteemanaan musta, valkoinen ja punainen. Painajaisen värivaihtoehtona ei ollut muuta kuin musta. Tein mustan korsettihaalarin, johon liitin jätesäkistä väsäämiäni asusteita. Painajainen ei varmaan muuten näy asussani kuin juuri värivalinnalla, ja koska halusin tehdä käyttövaatteita, en lähtenyt yrittämään mitään outoja rakenteita tms.

Olen tehnyt hyvän unen teemaan liittyvän mekon mintunvihreästä satiinista ja valkoisesta pitsistä. Mekko on olkaimeton korsettiluilla varustettu. Hameosan ja yläosan satiini on peitetty valkoisella pitsillä joiden välissä on pelkästään mintunvihreästä satiinista tehty poimutettu vyötärökaitale. Oudon unen asu on toppi ja hame. Hame on valkoista trikoota joka on päällystetty mustalla pitsillä, takana on näkyvä metallivetoketju. Toppiosa on valkoinen, jossa on mustia ohuita raitoja, lisäksi olen kirjonut ranskalaisen naisen kasvot topin alareunaan helmillä ja paljeteilla. Tässä asussa pään päällä keikkuu musta pillerihattu, johon olen lisännyt hieman tylliä ja kimallusta. Painajainen on musta korsettihaalari, jossa on edessä napitus. Korsettiosassa on luut tukemassa asua, housut ovat suorat herrainhousutyyliset. Vyö on tehty ketjuista ja jätesäkistä, kuten hiuskoristekin.

Hyvästä unesta outoon ja painajaiseen

Päivän paras hetki on nukkuminen, vaikka uneni ovat mitä ovat. Uni alkaa yleensä hyvällä tavalla, niin ihanasti ettei haluaisi koskaan herätä mutta aina sekin kuitenkin vaihtuu outoon. Eteen tulee joku outo tapahtuma tai ihminen, yleensä vaihdan maata tai maanosaa silmänräpäyksessä, se on outoa. Näytöksessä uneni vie minut Pariisiin keskelle ihmisvilinää. Harvoin uneni päättyvät painajaiseen mutta on sekin mahdollista, siksi otin sen yhdeksi teemakseni. Ja yleensä painajainen seuraa outoa unta. Unet ovat mielestäni sekavia mutta tunteita herättäviä. En etsi unista mitään omaan elämääni liittyviä merkkejä, lähinnä nauran niille enkä sen koommin jää miettimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti